Selena 1992 július 22.-én született Grand Prairie, Texasban. Édesanyja Amanda Drawn (beceneve Mandy), édesapja Ricardo Joel Gomez. Édesapja mexikói származású, édesanyját pedig örökbe fogadták, de olasz ősei vannak. Édesanyja 16 éves volt, mikor megszülte lányát, mikor pedig 5 éves volt, elváltak. Nevét Selena Quintanilla után kapta, erről bővebben a ‘Neve‘ menüpontban olvashatsz.


7 évesen ellátogatott a ‘Barney és Barátai’ meghallgatására, ahol találkozott Demi Lovato-val. 2002-ben kezdett el játszani a sorozatban, mint Gianna karaktere. Összesen 16 epizódban tűnt fel, két évig játszott benne. A sorozatból a producerek küldték el az életkora miatt, ugyanis túl öregnek gondolták már a szerephez. 2003-ban a Kémkölykök: 3-D: Game Over filmben tűnt fel, ezután kezdődtek a reklám szerepek és kisebb jelenetek játszott sorozatokban/filmekben. (Walker, a texasi kopó, Zack&Cody élete)


2007-ben kapta meg élete első főszerepét a Disney újonnan induló sorozatában, a ‘Varázslók a Waverly helyből’ című szériában. Alex Russo, a varázsló lány szerepét játszotta, egészen 2012-ig, összesen négy évad jelent meg belőle. A sorozat főcímdalát is ő énekelte, amely az ‘Everything is Not What Is Seems’ nevet viseli. Ebben az évben már a ‘Hercegnő Védelmi Program’ c. filmben is szerepelt, Demi Lovato főszereplése mellett, de játszott még a ‘Hannah Montana’ sorozatban is (Mikayla karaktere). Egy évvel később Drew Seely oldalán táncolt és énekelt a ‘Hamupipőke-történet’-ben. Mary Santiago szerepét alakította és három dalt is felvettek a film számára, az egyik a ‘Tell Me Something I Don’t Know’, amely Gomez albumán is megjelent és videó klipet is készített hozzá.


Mint ahogy írtam, a ‘Tell Me Something I Don’t Know’ c. dala megjelent első lemezén is, amely 2009-ben debütált a ‘The Scene’ nevű bandájával. Az első korong a ‘Kiss&Tell’ nevet viseli. A bandáról érdemes azt tudni, hogy a gitáros Drew Taubenfeld, a basszusgitárért Joey Clement felelős, a dobos Greg Garman, a billentyűs pedig Dane Forrest. Összesen három albumot adtak ki, hat videó klipet és hat kislemezt debütáltak. A banda azért alakult, mert Selena nem szeretett volna önálló eladó lenni, így később a Twitteren osztotta meg a hírt, mely szerint a ‘The Scene’ “elkészült”. A ‘Kiss&Tell’ albumról két kislemez jelent meg, ez a ‘Falling Down’ és a ‘Naturally’. Selena egy szem számot írt a lemezen, mely az ‘I Won’t Apologise’ nevet viseli. 2010-ben újabb lemezt adott ki, a ‘Year Without Rain’, amely sikeresebb lett, mint az első album, egyes források szerint azért, mert fejlődés látható minden szempontból. Az albumhoz két kislemez készült, egyik a ‘Round&Round’, amelyhez hozzátartozó klipet Budapesten forgattak, másik pedig a ‘A Year Without Rain’. Harmadik, egyben utolsó lemezük 2011-ben látott napvilágot, ‘When The Sun Goes Down’ címmel. Ehhez három kislemez készült, melyek a ‘Who Says’, ‘Love You Like A Love Song’ és a ‘Hit The Lights’. Érdekesség, hogy az album kezdeti neve ‘Otherside’ volt. Később a ‘The Scene’ feloszlott, Selena megkezdte szóló karrierjét.


2010-ben szerepelt a ‘Csajok Monte Carloban’ c. filmben, melynek egyes részeit Budapesten is forgatták. Ugyanebben az évben mutatták be a mozikban a ‘Ramona és Bezuus’ filmet. Zenei karrierje is beindult (lásd feljebb). 2011-ben Justin Bieber oldalán mutatkozott a Vanity Fair Partin, megerősítve ezzel azt, hogy pár hónapja már randizgatnak és a készen állnak arra, hogy a nyilvánosság elé tárják a kapcsolatukat. A sztárpár a ‘Jelena’ nevet kapta, sokáig egy párt alkottak, egészen 2013-ig, utána se veled, se nélküled kapcsolatot játszottak, végül egy hosszabb szünet után, 2017 év végén ismét egymásra találtak.


Sel később bejelentette, hogy filmes karrierjére szeretne koncentrálni, így szinkron szerepet vállalt a ‘Hotel Transylvania: Ahol a szörnyek lazulnak’ című mesében, Mavis hangjaként. A ‘Csajok szabadon’-ban is játszott, Vanessa Hudgens, Ashley Benson és James Franco főszereplése mellett. Később szerepelt a ‘Getaway’-ben, a ‘Behaving Badly’-ben és megjelent a varázslós sorozat második filmje is, az ‘Alex kontra Alex’. 2013-ban azonban debütált első szóló albuma, a ‘Stars Dance’. Rengeteg sikert ért el, azonban ezután ismét bejelentette, hogy zenei pályáját szünetelteti és ismét a filmek az elsők!


Selena 2014-es éve annyira nem volt eseménydús, mint az előző évek. 2014 év végén megjelent a ‘For You’ válogatás album, amely az eddig megjelent albumok legsikeresebb dalait tartalmazta, illetve három új számmal bővítette. Ezek a ‘The Heart Wants What It Wants’, amelyből videó is készült, a ‘Do It’ és a ‘My Dilemma 2.0’. Ez volt az utolsó albuma a Hollywood Records-nál, ezután az Interscope kiadóhoz szerződött le. 2015-ben Selena a ‘Pantene’-hez csatlakozott, ezzel erősítve a hajápoló céget. Ebben az évben jelent meg ‘Revival’ nevű albuma, mely magyarul újjáéledést jelent. A lemez rendkívüli sikereket ért el, hiszen Gomez hangügyileg rengeteget fejlődött, majd ismét turnéra indult, amit azonban félbehagyott fél év után és rehabra vonult, hogy egészségügyi állapota (lupusz) javuljon. A turnét azóta sem fejezte be. Visszatért a ‘Hotel Transylvania’ csapatához is és nekivágtak a második résznek. A ‘Fundamental of Caregiving’ című filmet is ebben az évben forgatták. Illetve ebben az évben jelentették be a ’13 okom volt’ c. sorozatot, ami 2017-ben debütált.


Selena 2016-ban több filmben is szerepet kapott, például ‘In Dubious Battle’, ‘A Nagy Dobás’, ‘Rossz szomszédság 2’. A ‘Revival turné’ 2016 májusában kezdődött és augusztusig tartott. Ezután három hónapig semmilyen információt nem kaptunk SelGo-ról, később kiderült, hogy rehabon van. A legnagyobb meglepetést az okozta, mikor novemberben megjelent az ‘American Music Awards’-on. Ezután még csendben maradt, majd év végén bejelentette, hogy a ‘Coach’ céggel fog együtt dolgozni.


2017 aktív év volt Selena számára, a ‘Coach’ céggel kötött partnerséget és megtervezhette saját táskáit is, amiket néhány Selenator között ki is osztott. Következő albuma már készen van, de még nem jelentette meg. Erről már hallhattunk pár számot – ‘Feel Me’, ‘Stained’ (kiszivárgott), ‘Bad Liar’, ‘Fetish’. A ‘Pantene’ céggel tovább folytatta a közreműködést, az újabb termékek reklámarca lett ismét. Szerződést kötött a ‘Puma’-val is. Ebben az évben jött össze The Weeknd-del, akivel azonban távkapcsolatban éltek, hiszen az énekes turnézott, Selena pedig forgatta a Woody Alan által rendezett filmet. Kapcsolatuk hamar véget ért, 10 hónap után erősítették meg, hogy vége. Ezután egyből újra összejött Justin Bieber-rel. Az évben az egyetlen színpadi szereplése az ‘American Music Awards’-on volt, a ‘Wolves’-t adta elő. Selena ekkor szőkére festette a haját és pár hétig ezzel a hajszínnel villogott, mely nem meglepően nagyon jól állt neki. Ebben az évben jelent meg a ’13 okom volt’ c. sorozata, amelyben producerként vett részt. A jogok már évek óta a tulajdonában álltak, de elmondása szerint ekkor találta meg a megfelelő szereplőket és ezután kezdtek neki a forgatásnak. A Billboard, ‘Az Év Nője’ díjat is megkapta. Sajnos betegsége ismét súlyosbodott, így vese műtéten kellett átesnie, barátnője, Francia Raisa adta neki oda a szervét, megmentve így az életét. Év végén forgatott még egy utolsó projektet, de az egyelőre ismeretlen.


2018-at a ‘Coach’-al kezdte, ugyanis megjelentették a tavaszi/nyári kellékeiket. A fotósorozatot vegyesen fogadták rajongói, hiszen sokallták rajta az utómunkálatokat, egyesek szerint sok volt a photoshop Selena arcán. A Coach mellett a PUMA-val is szorosabbra fűzte a munkakapcsolatát, újabb kollekciókat dobtak piacra. Év elején még édesanyjával is összeveszett, aki nyíltan ellenezte lánya és Justin Bieber kiújult románcát. Ekkortájt Selena Instagramon is szelektálta a követéseit, rengeteg barátjánál, kollégájánál visszavonta a követést. Szinte minden idejét az énekessel töltötte, elkísérte őt apja esküvőjére is, majd utána nem sokkal ismét a szakítás mellett döntöttek.


Selena egyáltalán nem szomorkodott ez miatt, belevetette magát a munkába, és gőzerővel dolgozott 2. albumán, illetve kampányaival is folyamatosan törődik. A PUMA-nál a tervezési folyamatba is beszállt, szeptemberben érkezik a saját kollekciója. Filmes karrierjére is koncentrál: júliusban megjelent a Hotel Transylvania 3. része is, melyben Mavis-nak kölcsönözte hangját. A “13 okom volt” 2. és 3. évada is debütált, és a siker ismét nem maradhatott el: rögtön be is rendelték a 4. évadot! Emellett elkezdte forgatni a “The Dead Don’t Die” c. filmet és a “The Voyage of Doctor Dolittle”-ben szinkronhangja lesz Betsy-nek, a zsiráfnak. Egy kisebb mosolyszünet után újra felvette a kapcsolatot Petra Collins-al, és egy pár részes horror stílusú rövidfilmjeinek főszereplője is lett. Zenei karrierje sem merült feledésbe, kiadta a “Back To You” dalát, ami a “13 okom volt” c. sorozat 2. évadának hivatalos dala. Ehhez természetesen klip is készült, amihez bubifrizurát csináltatott magának. A dal premierje május 10-én volt, a videó június 5-én került fel a Youtube-ra, és remekül szerepelt. Augusztusban bejelentették, hogy közös dalt adnak ki Cardi B-vel, Ozuna-val és DJ Snake-l, a címe pedig “Taki Taki” lesz.


Sajnos a karrierje sikerei mellett rengetegen támadták őt: sokan kritizálták a nyaralós bikinis fotói miatt, ahol látszódott, hogy a betegsége és a műtét miatt felszaladt rá pár kiló.  Volt, aki terhesnek is titulálta őt, ráadásul Stefano Gabbana sem kímélte. Egy Instagram poszt alatt csúnyának nevezte, és bocsánatkérés helyett inkább tovább ócsárolta az énekesnőt.A MET Gálás megjelenését sem fogadták pozitívan, ez sem könnyítette a helyzetét. Selena 2018 őszén, a ‘Taki Taki’ megjelenése után ismét rehabra került. Egészségügyi állapota miatt pszichológiai kezeléseken vett részt. Év vége fele azonban már mosolygósan vett részt barátaival egy síelésen. 2019-ben pedig boldogabb volt, mint valaha. Stúdiózott, közreműködésekben vett részt (‘I Can’t Get Enough’) és nem hagyta abba az albumán való munkálatokat sem.


2019-ben folytatta a munkálatait a ‘Puma’ céggel, saját márkát is kapott, mely a ‘Cali’ nevet viseli.Folytatta munkálatait az új albumán is, amelyre öt évet kellett várnunk. Ebben az évben végre debütált róla két dal, amely a ‘Lose You To Love Me’ és a ‘Look At Her Now’ nevet viseli. Nem csak meghallgathattuk őket, hanem klip formájában is, szinte egymás után felpakolta YouTube-ra. Mindkét szám Justin Bieber-rel való kapcsolatáról szól. Bejelentette, hogy jövő év, január 10.-én végre kezünkbe tarthatjuk a lemezt, amelyre már mind annyian vártunk! Mind a két számot előadta az ‘American Music Awards’-on, azonban már ekkor is jelezte, hogy a pánikrohamai és szorongásai még mindig nem stabilizálódtak. Ez volt Gomez nagy visszatérése, ami teljesen jól sikerült!


2020 január 10.-én meg is jelent a ‘Rare’ nevezetű album, melyre Selena úgy tekint, mint az elmúlt éveinek naplójára.Korábban bejelentette, hogy idén a Sephora üzleteiben lehetőségünk lesz megvásárolni saját márkáját, a ‘Rare Beauty’-t, melytől mindenki különlegesnek érezheti magát! Ez szeptember 3.-án debütált is, egyelőre sajnos csak Amerikában. A ‘Rare’ deluxe változatával is megajándékozott minket, ugyanis három új számot tett fel az új kiadásra, ezek a ‘Boyfriend’, a ‘She’ és a ‘Souvenir’. A rajongók kérésére ismét hallgatott, így a ‘Feel Me’-t is stúdió verzióba hallgathatjuk már. Ebben az évben tört ki a koronavírus, így Selena is egy kicsit fedezékbe vonult, de otthonról támogatta a ‘Black Lives Matter’ kampányt is! Érdekesség, hogy egy új házat is vásárolt magának, amelybe a pandémia miatt nagyszüleivel és néhány legjobb barátnőjével, köztük Raquelle Stevens-szel, Liz-zel költözött be. E tájt alkotta meg újabb mini sorozatát, amelyet az HBO Max által közvetítenek, ez pedig a ‘Selena x Chef’ nevet viseli. Minden egyes részben különféle séfek utasításait követi, így tanul mindig valami újat a főzés terén, hiszen korábban már elmondta, hogy imád főzni, sőt, ha nem énekes-, és színésznő lenne, akkor a szakács szakmát választaná! Ebben az évben volt 5 éves a ‘Revival’ lemeze, amelynek tiszteletére Listening Party-t is szervezett és néhány, korábban felvett, de meg nem jelent szám is előkerült [Wild Love, Out Of My Head…], illetve a ‘Lose You To Love Me’ demó verzióját is kiadta. Több filmnél is tevékenykedik, egykori színésztársával, David Henrie-vel megalkották a ‘This Is The Year’ c. filmet, ahol vezető producerként tevékenykedett. De ugyanezt a munkát elvállalta a ‘The Broken Hearts Gallery’ filmnél is, így a sorozatok sem maradhattak ki Miss Gomez produceri munkái nélkül: ‘Dollhouse’, ‘Only Murders In The Building’, így lehet azt mondani, hogy Selena a filmipart ismét beveszi, habár háttérszerepben, a képernyőn egyelőre nem láthatjuk, hallani viszont igen! A ‘Hotel Transylvania 4’ és a ‘Sing! 2’ szinkronhangjaként is közreműködik.

A 2021-es év a pandémia ellenére nagyon jól kezdődött Selenanak. Év elején bejelentette, hogy érkezik a ‘Selena + Chef’ második évada az első hónapban, megjelentette saját kozmetikai márkákájának további termékeit, amelyek a ‘Stay Vulnerable’ nevet viselik és bejelentették, hogy ebben az évben globálisan is terjeszkedni fognak! Egy spanyol kislemezzel is elődrukkolt kedvencünk, amely a ‘De Una Vez’ nevet viseli. Ehhez videó klipet is társított és további spanyol dalokra számíthatunk tőle a közeljövőben, például ‘Baila Conmigo’. Selena több interjúban is nyilatkozta, hogy büszke a latin gyökereire és boldogan énekelte fel a dalt spanyol nyelven. Az ‘Only Murders In The Building’ forgatásain szorgalmasan részt vesz, ugyanis nem csak, mint producer, hanem mint szereplő is társult a sorozatban. Életében talán eddig az egyik legproduktívabb év eleji kezdet.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/selenagomez/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740