2014 januárjában részt vett egy két hetes rehab programon, amelyet azonban titokban akartak végig csinálni, de ahogy szokott lenni: minden kiderül. Arizonába utazott, hogy részt vegyen a programban. Később bevallotta a Billboard Magazinnak, hogy a lupusz nevű betegséggel küzd. És hogy mit is jelent ez a betegség?

A lupusszal diagnosztizált betegek jelentős részénél fordul elő vesekárosodás. Az esetek 80 százalékánál fejfájás, tudati zavarok, depresszió és memóriavesztés is tapasztalható, illetve okozhat vérzékenységet, túlzott véralvadást vagy anémiát. Lupusz esetén a szervezet kevésbé ellenállóbb a fertőzésekkel szemben. Növeli a rák kialakulásának esélyét, csontelhaláshoz vezethet, és terhesség esetén jelentősen megnöveli a vetélés kockázatát. – Forrás: WebBeteg

Miután a világ tudtára adta, hogy ebben a betegségben szenved, később a kibeszélő showban (pl: Ellen), különféle interjúkban is megnyílt. A Billboardnak a következőt nyilatkozta:

Lupusszal diagnosztizáltak és kemoterápián vettem részt. Még sztrókot is kaphattam volna!” – mondta Selena.

2015 október közepe táján kijött legújabb lemeze, amely a ‘Revival’ nevet viseli. Később turnéba kezdett a vadi új korong kapcsán, azonban a show közepe táján lemondta a maradek állomásokat, egészségére hivatkozva. Így 2016 augusztusában Tennesseebe utazott, hogy ismét rehabra menjen, azonban a pszichológiai állapota miatt.

“Nos, mint sokan tudjátok, körülbelül egy évvel ezelőtt lupusszal diagnosztizáltak. Felfedeztem a szorongás, a pánik rohamok és a depresszió tüneteit, ugyanis ezek mellékhatásai a betegségnek és mindegyiknek megvan a maga kihívása. Szeretnék az egészségemre koncentrálni.” – vallotta be Gomez.

Egy 90 napos kezelést fogadott el, miután félbehagyta turnéját. Nem használhatta a telefonját, csoportos és egyéni terápián kellett részt vennie. Sajnos a paparazzik itt sem hagyták békén SelGo-t, egyszer sikerült lencsevégre kapni Őt.

“Fogalmatok sincs, hogy milyen jó érzés volt az, hogy csak hat lány van körülöttem. Ez volt az egyik legnehezebb, de közben a legjobb dolog is, amit életemben valaha csináltam.” – mondta.

2017 nyarán vese átültetésen esett át. Egyik legjobb barátnője, Francia Raisa ajánlotta fel a saját veséjét, mint donor. Így a leállt veséje megmenekült, az egészsége még mindig nem volt teljes. Erről fotókat is posztolt az Instagram oldalán, melyhez kaptunk egy hosszú leírást is:

“Tisztában vagyok azzal, hogy ti, rajongóim észrevettétek, hogy nem igen tevékenykedtem a nyáron, megkérdőjeleztétek, hogy miért nem promotálom az új zenémet, amire nagyon büszke vagyok. Kiderült, hogy szükség van egy vese átültetésre. Őszintén szólva, nagyon vártam azt, hogy megoszthassam veletek, mi történt velem az elmúlt hónapokban. Elsősorban szeretnék köszönetet mondani a családomnak és az orvosoknak, akik minden tőlük telhetőt megtettek nekem a műtét előtt és után. Végül pedig, leírni nem tudom, hogy mennyire hálás vagyok az én gyönyörű barátnőmnek, Francia Raisanak. Egy hatalmas ajándékot adott nekem azzal, hogy felajánlotta a veséjét számomra. Annyira szeretlek! A lupusz továbbra is félreérthető jeleket mutat, de már előrelépés van az ügyében.” – írta Selena.

Később a két barátnő egy érzelmes interjún is részt vettek, ahol megosztották történetüket velünk:

“Egyik nap haza jött. Eléggé érzelgős volt. Nem kérdeztem semmit. Tudtam, hogy nem érzi magát jól. Majd egy üveg vizet sem tudott kinyitni, eldobta és elkezdett sírni. Kiderült, hogy vese átültetésre van szüksége. Nem tudtam, hogy mit tegyek. A várakozási lista 7-10 évre terjed ki. Aztán eszembe jutott: kivizsgáltatom magam.” – mondta Francia.


A vese átültetés után Selena élvezte az életet, egyre többet járt Hot Pilates órákra, többet volt a barátaival, kikapcsolódott. Ennek hangot is adott az Instagrammon, folyamat megosztotta a személyes képeket, Instagram élő adásokat indított. Boldognak tűnt, hiába “díszitik” sebek a testét.

Ez azonban nem tetszett az embereknek. Valószínűleg nem csak ez volt a háttérben, de Selena összetört. 2018 Októberben ismét rehabra került. Hónapokig eltűnt a nyilvánosság elől, december végén bukkant fel, amint barátaival síelésen vesz részt. Azóta ismét egyre aktívabb, sőt a stúdiózásba is nagyon bele vetette magát, elmondása szerint boldogabb, mint valaha! Habár valószínűleg sajnos még lesz a lupusszal gondja, reméljük minél előbb megoldódik majd a probléma!


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/selenagomez/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740