A texasi születésű, mexikói származású színész- és énekesnő, a világ egyik kedvenc celebritása. A siker és csillogás esetében viszont tényleg csak a felszín, a valóságban ugyanis kemény időszakon van túl. 2015-ben autoimmun betegséget, lupust diagnosztizáltak nála. Nem viselte jól a betegséget, ami egyre súlyosabbá vált – depresszióba esett tőle, és emiatt többször került rehabilitációs intézetbe is. Végül a veséje olyan súlyosan károsodott a kór miatt, hogy tavaly már transzplantációra volt szüksége. Új veséjét és ezzel életét legjobb barátnőjének, a színésznő Francia Raisa-nak köszönheti. Selenának egyébként magyar “vonatkozása” is van – másik legjobb barátja a kanadai Petra Collins fotós, aki például a Fetish klipjét is rendezte, félig magyar! Petra minden nyarát magyar nagyszüleinél töltötte, és a Gucci 2017-es napszemüveg-kollekciójának imázsfilmjét is Budapesten forgatta.

 

Új élet

 

Selena többször is hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha az emberek sajnálnák a betegség és a műtét miatt.

“Hétéves korom óta mindig úgy éreztem, hogy az életem és amit csinálok, valaki másnak szól. Akkor is egyedül éreztem magam, amikor sokan voltak körülöttem. Hogy a döntések, amelyeket meghoztam, soha nem magamért voltak. A műtét után először életemben hálát éreztem magam iránt, illetve azért, akivé lettem.”

És ugyan jutott belőle bőven az egészségügyi nehézségeken túljutva, most, 2018-ban boldogabb, mint valaha.

“Gyerekkorom óta talán most érzem magam a legjobban a bőrömben – mesélte egy másik interjúban. – Még a meghallgatásokon is magabiztosabb vagyok, mint korábban. Már nem görcsölök olyan dolgokon, hogy pl. elég idősnek tűnök-e? Eléggé menőnek nézek ki? Elég szexi vagyok? Néha persze még most is felmerülnek bennem ezek a kérdések, de úgy érzem, mintha felszabadítottak volna.”

Most már az sem zavarja, ha beszólnak a külalakjára. Ahogyan egyébként pár hete is megtörtént, amikor felkerültek a netre nyaralós képei, és az internetes trollok egy része kivetnivalót talált az alakjában. Nagyon bölcsen a következő Instagram-poszttal reagált a bántó szavakra.

“A szépség mítosza – a tökéletességgel kapcsolatos megszállottság, amely csapdában tartja a modern nőt, és a reménytelenség-öngyűlölet és bűntudat vég nélküli körforgásába hajszolja, amíg megpróbál eleget tenni a társadalom hibátlan szépséggel kapcsolatos lehetetlen elvárásainak. Én azért törődöm magammal, mert így akarom, és nem azért, hogy bármit is, bizonyítsak másoknak. Szelet a vitorlákba.”

Bravó, Sel, ezt mi sem írhattuk volna meg szebben.

 

A legjobb év

 

Most, hogy hamarosan 26 éves lesz, már azon sem gyötrődik, hogy mi lett volna, amennyiben másként alakul a sorsa.

” Most csak megpróbálok hálát adni azért, ahogy lett – töprengett egy újságírónak. – Végre tudom, milyen értékes a magánszféra, megtanultam, hogyan működik ez a rendszer, és amióta képes vagyok elfogadni, hogy része vagyok, egy csomó félelmem eltűnt.”

Ezt nemcsak az interjúkban hangoztatja, instagramos képein, de még a retusált fotókon is átjön, hogy mostanában mintha sokkal kiegyensúlyozottabb lenne. Vagy ahogyan ő fogalmazott:

“Nem tudom jobban elmagyarázni az állapotom annál, minthogy azt mondom,hogy teljesnek érzem magam.”

A teljességbe pedig mind a zenélés, mind a filmezés belefér. Saját bevallása szerint idén végre megjelenik új szólóalbuma ( a 2015-9s Revival után), és hamarosan a mozikba kerül az új Woody Allen-film, amelyben Elle Fanning és Timothée Chalamet lesznek a partnerei.

 

Az Instagram királynője

 

Több, mint 136 millió (!) követővel magasan az övé a legnépszerűbb profil a közösségi oldalon. Ez rettenetesen magas szám, és ő ezzel tökéletesen tisztában van,ahogy azzal is, hogy ez nagy felelősség, mert követői felnéznek rá.

“Elég összetett a kapcsolatom az Instagrammal. Erősebbé tesz, mert segít abban, hogy kimondjam a saját igazságomat – hiszen az Insta profilom tényleg az én hangom. Ami viszont aggaszt, hogy a korombeliek közül sokan túl nagy értéket tulajdonítanak a közösségi médiának. Nagyon jó platform, de sok fiatalnak , és ebbe én is beletartozom, hamis képet ad arról, hogy valójában mi fontos. Szóval bonyolult a kapcsolatunk.”

Élet, amit élni érdemes

 

Hogy mi van a szerelmi életével? Arról nem szeret beszélni, ezt a fajta kíváncsiskodást nem is szereti.

” Olyan életet akarok élni, amelyet valóban érdemes” – mondta.

És hogy hogy áll eddig a mérleg az élet nevű projektben?

Büszke vagyok arra, ahol most tartok – vallotta be. – Azt gondolom, hogy egészséges módon kezelem a dolgokat. Élvezem, ami körülöttem történik. Élvezem, hogy már képes vagyok nemet mondani. Imádok itt lenni a világon. Az emberek sokszor rettegnek egymástól, ezt látom a kortársaimon is. Olyan sok szorongás és düh van mindenkiben, és a nyomás ezt csak súlyosbítja. Nekem is meglenne rá az okom, hogy beintsek az egész világnak. De nem teszem. A rossz napokat akkorra tartogatom, amikor el sem hagyom a szobámat.”


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/selenagomez/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740