Harper’s Bazaar – Selena Gomez Vad Vezetése
 
25 évesen, Selena Gomez szembesült azzal, hogy megosztja a gátlásait, ezáltal átalakult és erősebb, mint valaha. Katherine Langford-nak mondja el – aki a Selena által producált Netflix sorozatban szerepelt, a ’13 okom volt’-ban -, hogy mi az, amit eddig ezen az úton tanult.
 
Katherine Langford: Mi a legjobb része annak, hogy előadó lehetsz 2018-ban?
 
Selena Gomez: Úgy érzem, hogy most már egy sokkal biztonságosabb helyen vagyok, hogy kifejezzem magam, az aggodalmaimat, vagy eltudom azt mondani, hogy „Nem vagyok benne biztos, hogy jól érzem magam ebben a környezetben.” Személy szerint ezt már hét éves korom óta csinálom és jelenleg ahol most vagyok, most érzem magam a legjobban. Még a meghallgatásokon is azt érzem, hogy sokkal magabiztosabb vagyok, mint amilyen a múltban voltam. Nem azokra a dolgokra fókuszálok, amikre régen, ezek pedig a „Elég idősnek nézek ki?, Elég szexi vagyok?, Elég lazának tűnők?, Elég kedves vagyok és hálás?” Ezek a dolgok jutnak eszembe, de most már felszabadultabb vagyok.
 
KL: Tizenéves korod óta híres vagy. Van valami, amiből úgy érzed, hogy kimaradtál?
 
SG: Talán túl sok időt töltöttem azzal, hogy azon gondolkodtam, hogyan is élhettem volna le az életemet. Szóval most már csak hálás vagyok azért, amilyen. Sosem akartam olyasfajta ember lenni, aki azt gondolja, „Oh, bár más életem lenne”. Nekem így alakult az életem. Most azon a ponton vagyok, ahol értékelem a magánéletemet és megértem, mi hogyan működik és ha egyszer rájöttem és elfogadtam, akkor az életem már kevésbé lett félelmetes. Úgy tekintek rá, hogy kis árat is képes lennék fizetni az életemért, azért ami most van.
 
KL: Ez a Harper’s Bazaar, szóval beszélnünk kell a divatról. Cipős, vagy táskás lány vagy?
 
SG: Oh és mindkettő, mindig is az voltam. Még mikor fiatalabb voltam és voltak hátizsákjaim,  nagyon izgatott voltam, mikor egy Betsey Johnson táskát kaptam. Sokkal érdekesebb, izgalmasabb volt számomra, mint ruhát kapni. És abszolút imádom a király cipőket is. Mindig úgy érzem, hogy az amit viselek nem számít, hacsak nem egy jó kis cipővel párosítottam.
 
KL: Mikor volt az első nagy „divatvásárlásod”?
 
SG: Egy Louis Vuitton laptop táskát vettem magamnak, miután megkaptam az első saját kártyámat. Emlékszem, hogy nagyon féltem, hogy tönkre teszem és úgy csináltam, mintha egy üzletasszony lennék, kinek kell cipelni minden fontos dolgát, mikor ami kell, az csak szájfény és a laptop.
 
KL: Hogyan írnád le a személyes stílusodat?
 
SG: Határozottan hétköznapi. Még akkor is, amikor nem dolgozom, úgy tűnik mintha dolgoznék. (nevet)
 
KL: Természetesen te vagy az Instagram királynője. Hogyan rajzoltad meg a határvonalat a nyilvános és a privát Selena között?
 
SG: Egy összetett kapcsolatom van az Instagrammal. Adott nekem egy hangot, ezt persze az emberek zajának köszönhetően, akik megpróbálják elmesélni az életemet, így azt mondatják velem, hogy „Hé, ha ezt posztolni fogom, akkor azzal az 1200 történettel, amikről az emberek azt hiszik, hogy érdekes, de igazából nem és nem is igaz, elvonja a figyelmet.” Szóval ezáltal erőt ad nekem, mert ez az én szavam, az én hangom, az én igazam. Az egyetlen dolog, ami aggaszt, az az, hogy túl sok korombeli van fent ezen a közösségi oldalon. Ez egy hihetetlen közösség, de rengeteg fiatalnak – és köztük nekem is -, ad hamis reprezentációt arról, ami igazán fontos. Szóval, igen, ez egy bonyolult kapcsolat. Valószínűleg az egyik legnehezebb kapcsolatom.
 
KL: Nekem milyen egy tipikus szombat estéd?
 
SG: Attól függ. Ha a nővérkedős időszakomba vagyok, akkor a testvéremmel, Gracie-vel vagyok. Sokkal érettebb, mint én, egy csomó mindenben, pedig még csak négy éves. (nevet) Ha a barátaimmal akarok lógni, akkor nem igazán megyek trendi helyekre, szóval az emberek tudják, hogy oda nem érdemes engem elhívni, mert nem fogok elmenni. Szeretek éttermekbe menni, például a Chili’s-be. Imádom oda járni és krumplit enni szósszal. Szeretek táncolni is. Csinálom is. Szeretek úgy kinézni, mint egy bolond, ha a barátaimmal vagyok.
 
KL: Neked mennyire fontos a mexikói származás?
 
SG: Rendkívül. Belenézek a tükörbe mindennap és azt gondolom, hogy „Ember, bár tudnám jobban a spanyolt”. Sosem fogom elfelejteni, hogy mikor a sorozatomat forgattuk [Varázslók a Waverly Helyből], akkor voltam kb 15-16 éves. Minden pénteken felvettük rá az élő tapsot, nevetést és volt ott egy szingli anyuka, négy gyerekkel. Latin volt, majd sírva jött oda hozzám. A gyerekei nagyon izgatottak voltak, de én észrevettem az anyukát, szóval megöleltem és kérdeztem tőle, hogy minden rendben van-e. Azt felelte, hogy számára hihetetlen érzés, hogy a lányai láthatják azt, hogy egy latina nő képes egy ilyen pozícióban lenni, megvalósítani az álmait, valaki, aki nem az a tipikus.. kék szem, szőke haj. És tudom, hogy komolyan gondolta. Mikor fiatalabb voltam, akkor a példaképem Hilary Duff volt. Emlékszem, hogy én is kék szemeket akartam. Szóval rájöttem, hogy ez jelent valamit az embereknek. Csak ez számít. Legtöbbször megpróbáltam különválasztani a karrieremet a munkásságomtól, mert nem akartam, hogy az emberek azért ítéljenek el, ahogyan kinézek, pedig fogalmuk sincs arról, hogy ki vagyok. De mostanra büszke vagyok rá. De még mindig kell spanyolt tanulnom. (nevet)
 
KL: A millenárisok eléggé elkényeztetettek és hiányzik felőlük az irányítás. Szerinted rossz irányba haladnak?
 
SG: Szerintem a millenárisok sokkal okosabbak, mint azt hisszük. Tisztában vagyunk azzal, hogy el kell őket engedni, jobban ki vannak téve mindazoknak, ami a világban történik. Az interneten nőnek fel, amely elég ijesztő.
 
KL: Mit gondolsz, mi különbözteti meg a mi generációnkat az előzőkétől?
 
SG: Elsősorban azt gondolom, hogy a szabadság kifejezése a miénk és ennek nem nyilvánítunk bocsánat kérést. Hála az internetnek, nem számít, hogy ki vagy, tudhatod, hogy nem vagy egyedül. Lehet, hogy egy fiatal fiú, vagy lány délen nőtt fel, vagy bárhol, ahol össze van zavarodva, retteg, mert nem tudja kilegyen, nem tudja mi a jó. Most már mindenhol emberek vesznek körbe, fájdalommal, titkokkal élve. Szerintem a titkok megölik az embereket. Szóval csodálatos azt látni, hogy a mi generációnk megtöri ezeket és más embereket bátorítanak ugyanerre. Van egyfajta szabadságérzet, amit a múltbeli generációk nem tudnak.
 
KL: Ki a legnagyobb női példa képed?
 
SG: Meryl Streep mindig is az egyik ideálom volt, mert az eleganciájával és a képességével mindig kiharcolta magának az igazat és ezekkel a hihetetlenül összetett, nehéz karakterekkel játszott. Imádom, ahogy teszi magát. Ugyanígy érzek Grace VanderWaal iránt, aki 14 éves. A Billboard Woman Music Awards-on voltam múlt évben, ezekkel a hihetetlen nőkkel. Annyira sugárzó volt. Megvan az a tudása és bölcsessége saját magáról, amit mindig is akartam magamnak. Oh és Amal Clooney-t is imádom. Tudom, hogy furán hangzik, de sokat olvastam róla. Egyszerűen hihetetlen, ahogyan beszél és amiért harcol.
 
KL: Ha bárkivel is tudnál cserélni, színészekkel a múltból, akkor ki lenne az?
 
SG: Audrey Hepburn, vagy Molly Ringwald a 80-as évekből. Annyira csodálatos lenne, nem de? Vörös haja volt, szeplős és hihetetlen laza. Még most is úgy akarok öltözni, mint ő abban a rózsaszín ruhában.
 
KL: Mit gondolsz, szerinted 2018 jobb év lesz, mint ami volt?
 
SG: Azt fogom mondani, hogy igen, mert hiszek ebben. És mindenki, aki ismer engem tudja, hogy minden azt egészségemmel kezdek és azzal, hogy jól legyek. Sok dolgom volt a szorongással és depresszióval, ennek hangot is adtam, de ez nem olyan dolog, amiről azt érzem, hogy valaha is túljutok.  Nem lesz egy olyan nap, amikor azt mondom, hogy „Itt vagyok ebben a csodás ruhában – és nyerek!” Szerintem ez egy olyan dolog, amivel szembe kell néznem életem végéig, de ez rendben van, mert tudom, hogy magamat választom mindenek előtt. Ezzel a gondolkodással kezdtem az évemet. Abban akarok biztos lenni, hogy egészséges vagyok. Ha ez rendben van, akkor minden más is úgy lesz. Nem igazán állítottam fel magamnak célokat, mert nem akarok csalódott lenni, ha nem érném el őket. De a zenémen is akarok dolgozni. A következő albumomat már ezer éve, hogy készítem. Amikor az emberek azt kérdezik, hogy miért, akkor őszinte vagyok ezzel kapcsolatban: Mert még nem állok készen. Úgy értem, még nem vagyok elég magabiztos azzal kapcsolatban, hogy hol is tart a zeném. Ha tíz évig tart, akkor tíz évig tart. Nem érdekel. Jelenleg elhatározott vagyok minden döntésemmel, amit csinálok.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/selenagomez/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740