A nemzetközileg elismert énekesnő, színésznő és üzletasszony, azaz Selena Marie Gomez sok szempontból ismeretes. A texasi Grand Prairie-ből származó pophercegnő mindössze hét éves korában kezdte karrierjét, a semmiből épített magának birodalmat, az Instagrammon pedig jelenleg 195 millió követővel büszkélkedhet. Az énekesnő tavaly visszatért a nyilvánosság elé, miután megküzdött a depresszióval és szorongással és legújabb albumával, a ‘Rare’-rel tért vissza, azonbelül pedig első kislemezével, a ‘Lose You To Love Me’-val. Míg Gomez élete nagy részét eddig a reflektorfényben töltötte, így nem vesz ebből vissza, ő egy igazi showman. Az új főzőshowja után a CR utolérte őt, hogy a közösségi médiáról beszéljen, arról, hogy miért olyan fontosak a barátnők és hogy kiegészítse a CR hálózatot, ugyanis a borítóra került fel.

CR: Hogyan szeretnéd, hogy az emberek leírjanak téged? Egy énekesnő? Egy színésznő? Egy alkotó?
SG: Erre a kérdésre mindig nehéz válaszolni. Ha azt kérdezik tőlem, hogy a legnagyobb örömöm forrása, akkor az alkotói formát választanám és hálás vagyok, hogy van egy platform, ahol kifejezhetem magam. Színészettel kezdtem és hihetetlenül boldog vagyok, mikor részt veszek egy forgatáson. Úgy vélem, hogy az egy nagyon biztonságos hely számomra. A zene leírása és felvétele elképesztő érzés és terápiás jellegű, mivel nagyon személyes zenéket írok. Az általam gyártott összes TV-, és filmprojektről is jó visszajelzéseket kapok. Nem könnyű erre a kérdésre válaszolni, de mint láthatod, boldog vagyok, hogy ennyiféle dolgot tudok csinálni.

CR: Találtál új hobbikat a karantén idején?
SG: Amikor először voltunk otthon, azon kaptam magam, hogy egyre töbet főzök, mint valaha és tulajdonképpen ez volt az inspirációja a főzős műsoromnak. Annak elkészítésének ideje alatt sokat tanultam és nemrég kezdtük a második évad forgatását, ami miatt nagyon izgatott vagyok. Akvarellel is festettem, amit nagyon pihentetőnek találok. Gitárórákat is vettem. Fontos volt számomra, hogy lefoglaljam magam, miközben otthon maradok.

CR: Egyszer azt nyilatkoztad: “Elfogadtam a tökéletlenségeimet”. Mesélnél nekünk ennek előre haladtáról?
SG: Az elmúlt években nagyon keményen dolgoztam azon, hogy elfogadjam magamon azokat a dolgokat, amelyeket korábban nem szerettem. Az önelfogadás útja nem könnyű és bízz bennem, nekem is még vannak nehézségeim. Az én generációm akkor nőtt fel, mikor a közösségi média felbukkant, így kommunikálhattunk egymással. Kezdetben úgy gondoltam, hogy a különféle képek összetétele egyfajta szórakoztató mód, de aztán később rájöttem, hogy ezzel az elméddel és önértékeléseddel játszanak. Amint elválasztjuk ezt a kettőt és rájövünk, hogy a saját értékünk nem kapcsolódik ahhoz a világhoz, az nagyon felszabadító érzés.

CR: Az önelfogadás magába foglalja azt, hogy nemet mondasz önmagadnak és a külvilágnak?
SG: Azt gondolom, hogy a ‘nem’ egy nagyon erős szó. Sokszor az emberek igent mondanak, pedig a szívük legmélyén nemet szeretnének mondani. Ha nemet mondasz a saját fejedben lévő negatív gondolatokra, vagy bárkinek a külvilágból, az igazán segít irányítani a dolgokat.

CR: Hogy látod a megértést, a támogatást és az egészséges versenyzést a nők között?
SG: A barátnőim a mindenséget jelentik számomra és sok mindent éltünk már át együtt. Nem vagyok hajlandó azt belátni, hogy a nők versenyképesek és nem tudják egymást támogatni. Úgy gondolom, hogy a nők összetartanak, mert nincsenek olyan dolgok, amiket ne tudnánk megvalósítani, ha támogatjuk egymást. A szórakoztatóiparban szerintem mindannyian örülünk egymás sikereinek és megünnepeljük a győzelmet, hiszen ami más győzelme, az a miénk is.

CR: Év elején kiadtad harmadik szólóalbumodat. Úgy hangzik, mint a személyes naplód. Hogy született meg ez az egész?
SG: Érdekes, hogy megemlítetted a napló dolgot, mert sok dalötlet, vagy általános történetmesélés a saját, személyes naplómból származik. Amikor elkezdtem a ‘Rare’ írását és felvételeit, fontos volt számomra, hogy a dalokban minden egyes szó számítson. A zeneírás más emberekkel nagyon meghitt tud lenni, főleg, ha saját élményről van szó. Együtt dolgoztam olyan írókkal, akikkel korábban is és ez megkönnyítette a bocsánatkérés nélküli nyitottságot és az érzelemmel való nyereséget. Julia Michaels és Justin Tranter most már a családomnak számít. Nagyon büszke vagyok erre az albumra, többet adtam ebbe bele, mint valaha. És nagyon jó volt viszontlátni a visszajelzéseket is.

CR: Utána megjelentetted a ‘Rare Beauty’-t. Hogy definíálnád a szépségápolási termékcsaládot?
SG: Imádom a sminkművészetét és a különféle kísérleteket és azt, hogy miként lehet teljesen megváltoztatni egy karaktert. Két évvel ezelőtt úgy döntöttem, hogy létrehozok egy szépségmárkát, amely megváltoztatja az ezzel kapcsolatos beszélgetéseket. Úgy éreztem, hogy erre szükség van az iparban, mert nem beszélnek róla eleget. Sokan használják a sminket a látható hibák elrejtésére, amit szerintem meg kell ünnepelni. Úgy érzem, hogy a ‘RB’ segít könnyíteni ezen a nyomáson. Szeretném azt megünnepelni, hogy ritka vagy és mitől válsz még egyedibbé. Szeretném, ha az emberek szépnek éreznék magukat, illetve jól éreznék magukat a bőrükben, pontosan azért, akik.

CR: És milyen érzés a szépségiparban is részt venni, mióta vállalkozó vagy?
SG: Nagyon barátságos környezet. Mikor elindultam, azt mondtam, hogy nem akarok versenyzőként indulni, hanem csak a közösség részeként akarom magam érezni. A cégem csatlakozott a Stigma-Free Company-hez, több márkát is megkérdeztünk, hogy csatlakoznának-e és 12-en mondtak rá igent. Ezzel igyekszünk csökkenteni a mentális betegséggel, krónikus magányossággal járó megbélyegzést és biztosítjuk mindenki számára az otthoni, elérhető “wellnest”. Ettől úgy éreztem, hogy a közösség felkarol minket és mindannyian eltudunk érni egy változást.

CR: Egy főzőműsort is vezettél a COVID-19 alatt, különféle ismert szakácsokkal. Van nehézség a távmunkában, hogy elkészíthesd ezt a műsort?
SG: Nem mondanám, hogy nehéz volt, de hozzákellett adni a szükséges protokollokat, amelyeket boldogan tettünk meg, mindenki biztonsága érdekében. Hihetetlen csapatunk volt, akik megtették a szükséges óvintézkedéseket. A forgatás kezdetben furcsa volt, hogy senki sem ott dolgozott, abban a helyiségben, ahol én, de aztán megszoktam.

CR: Színész és producer is leszel a következő Hulu sorozatban, az ‘Only Murders In The Bulding’-ben. Milyen érzés?
SG: Két komédia legendával fogok dolgozni! Az, hogy izgatott vagyok, eléggé gyenge kifejezés. Volt néhány Zoom hívásom Steve Martinnal és Martin Shorttal és sokkal többet teljesítenek, mint amit valaha elképzeltem. Nagyon jó lesz visszatérni a forgatásba és más színészekkel dolgozni. Ezt rettenetesen hiányoltam. Mindenképp bakancslistás pont.

CR: Mesélj egy kicsit a Blackpinkkel való együttműködésedről, az ‘Ice Cream’-ről. Milyen érzés?
SG: Imádom őket és az energiájukat. Nagyon jól szórakoztunk együtt, de sajnos a vírus miatt nem tudtunk személyesen együtt dolgozni. Pár éve találkoztam Jisoo-val és Rosé-val egy divatbemutatón, de alig várom, hogy egyszer találkozhassak majd a többi lánnyal. A videóklip elkészítése nagyon szórakoztató volt. Az én videóim kissé hangulatosak, érzelmesek, ők pedig színesek, szórakoztatóak és izgalmas volt belépni a világukba.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/selenagomez/public_html/wp-includes/script-loader.php on line 2740