Sziasztok! Szandi* vagyok, talán néhányan már ismertek a Timothée-s oldalamról, viszont mielőtt azt megnyitottam volna, előtte két évig szerkesztettem Selenáról és most szeretnék ismét visszatérni valamennyire ehhez a témához, így kezdésként egy interjút hoztam el nektek.

Selena az utóbbi időben nem szerepelt túl gyakran magazinok címlapján, ami egyrészt azért volt, mert nem tevékenykedett túl sokat, másrészt pedig nem tudom, hogy hányan emlékeztek a kiborulására, amikor 2018-ban az Elle magazin címlapjára került, viszont utólag kiderült, hogy olyan dolgok is jelentek meg az interjúban, amelyek nem is hangzottak el a kedvencünk szájából. Most végre megtört a jég és az énekesnő egy újabb neves magazinnak állt modellt, mégpedig a Dazed-nek, a félreértések elkerülése végett pedig most nem újságíró tett fel neki kérdéseket, hanem a barátai, rajongói és más hírességek. A fotókat már korábban elhozta Eve, ha esetleg lemaradtatok volna róla, akkor lent elérhetitek őket. Az interjút érdemes elolvasni, mert Selena beszél a Rare-ről, a Living Undocumentedről és arra is választ kapunk, hogy miért van néha ennyire eltűnve a nyilvánosság elől, illetve a közösségi oldalakról.

image12~477.jpg  image11~492.jpg  image10~532.jpg  image8~589.jpg  image6~678.jpg

Elle Fanning: Melyik az a dal, amire emlékszel, hogy régen énekelted?
Selena: A Pilottól a Magic, amikor 14 éves voltam. Úristen, az annyira jó volt! Őrület visszagondolni rá.
Petra Collins: Ha bármelyik horror filmben szerepelhetnél, melyik lenne az?
Selena: A Psycho-ban, Alfred Hitchcock rendezésében.
Yara Shahidi: Mi a legnagyobb inspirációforrásod, ami esetleg meglepheti az embereket?
Selena: A legjobb barátnőm, Petra őrületesen inspirál engem! És a fájdalmam is. (nevet) A szívem!
@sexlikeselena: Mi volt a legijesztőbb része annak, hogy négy év után adsz ki ismét albumot?
Selena: Az, hogy senkinek sem fog tetszeni és vége lesz a zenei karrieremnek. Tényleg ezt gondoltam. Annyira, de annyira keményen dolgoztam ezen az albumon. Kiadhattam volna és koppanhattam volna egy nagyot, aztán az lett volna a kérdés, hogy innen hogyan tovább? Mindent megkérdőjeleztem, mert nem bíztam magamban, és akkor pont az történt volna meg, amitől féltem – egy spirálba kerültem volna. Szóval örülök, hogy jól fogadták. Mindent megtettem azért, hogy személyes és igazi legyen (amennyire lehetséges).


Finneas: Egy olyan zenészként, ami már több, mint egy évtizede előad, mi az a dolog, amire visszagondolsz a karriered során és szeretsz – és mi nevettet meg?
Selena: A kérdés első felére válaszolva, szeretem az ártatlanságomat. Ami meg a másodikat illeti: a stílusom. A zenei stílusom és úgy általában a stílusom. Egyszerűen csak nem volt egy jó párosítás. Persze büszke vagyok az összes dalra, amit kiadtam, de azok egy annyira más korszakban voltak, hogy néha, amikor meghallom őket, azt gondolom, hogy “Ó, ne!” (nevet).
Jim Jarmusch: Szeretem a hangod és annak a stílusát. Merítesz ihletet régebbi előadók daliból?
Selena: Szeretem a füstös, a lágy hangzását a korábbi daloknak. Sokat hallgatom Billie Holiday-t, Patsy Cline-t, Carole Kinget és Ella Fitzgeraldot, főleg az egyedi hangzásuk miatt.
Timothée Chalamet: Ha bármelyik filmrendezővel dolgozhatnál, akár mostanival, akár régebbivel, ki lenne az?
Selena: Mindenképp Martin Scorsese.
Halima Aden: Sok partnerséged volt már, mi a kedvenc emléked a Uniceffel?
Selena: Húha. Az egyik az, amikor fényképeket csináltam néhány chile-i gyerekkel és mikor megmutattam nekik, olyan izgatottak voltak. Sosem láttak még képeket magukról korábban. Még a víz se volt annyira tiszta, hogy lássák a saját tükörképüket. Emlékszem, hogy az egy annyira kedves pillanat volt, mert persze minden megteszünk azért, hogy segítsünk nekik – tiszta vizet adjunk, oktassuk őket, iskolákat és kórházakat építsünk – de amikor egyedül vagy ezekkel a gyerkekkel, palackokkal játszotok focités látod, hogy boldogok, az igazán különkeges. Nem vagyok jó focista, de úgy teszek, mintha az lennék. (nevet)
Bad Bunny: Latin vezetékneved van édesapád miatt: mint világsztár, úgy érzed, hogy képviseled a latinokat annak ellenére is, hogy a dalaid angolok?
Selena Gomez: Teljes mértékben. Mindig is nagyon nyíltan beszéltem a származásomról, a bevándorlásról és arról, hogy a nagyszüleimnek illegálisan kellett átjönniük a határon. Nem is születhettem volna másnak. Nagyra értékelem a vezetéknevemet. Sok dalomat kiadtam újra spanyolul és ez még később is meg fog történni. Szóval még nagyon sok dolog van, amit csinálni szeretnék, mert ezt nem veszem félvállról, hiszen nagy megtiszteltetés.
Natascha Elena Uhlmann: Köszönöm, hogy vagy annyira sebezhető, hogy elmeséled a családod történetét a bevándorlással kapcsolatban. Az én családomat is érinti ez a fájdalom és megrémít, hogy milyen elutasítóvá vált a világ. Hogyan próbálod egyensúlyba hozni a fontosságát annak, hogy megoszd a saját tapasztalataid ezzel a rendszerrel a kapcsolatban, úgy, hogy ezzel akár veszélybe sodorhatod a szeretteid?
Selena: Ez mindenképp ijesztő, de úgy gondolom, hogy néha meg kell tenned azokat a dolgokat, amiktől félsz, hogy felhívd az emberek figyelmét. Az én célom egyszerűen az volt, hogy megkedveltessem az emberekkel a hasonló helyzetűeket, mert földönkívülieknek, bűnözőknek hívták őket és el sem tudom képzelni, hogy min mehetnek keresztül azok a gyerekek, akiket elválasztottak a családjaiktól. Ezt egy traumaként fogják megélni. Annyira embertelennek tűnik; ijesztő, de úgy gondolom, hogy beszélni kell róla, mert ezt a dolgot a szívemen viseltem, amikor belekezdtem a projektembe (Living Undocumented), ami egy ilyen komoly problémát dolgoz fel.
Brianna Capozzi: Ha megnyomhatnál egy gombot és örökre megszabadulhatnál az Instagramtól, megtennéd?
Selena: Úristen! Szerintem nagyon sok ember megutálna, ha igent mondanék. (nevet) Ha megtalálnám az egyensúlyt, az jó lenne, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem teszi ez tönkre a generációm egy részét, az egyéniségüket. Ez egy nagyon fontos része annak, hogy miért neveztem el az albumomat Rare-nek (ritka, egyedi, kivételes, rendkívüli -szerk.) – mert akkora nyomást helyez rád az, hogy úgy kell kinézned, mint mindenki más. Olyan ijesztő volt újra belépni – az első négy napon úgy voltam vele, hogy “Nem, én ezt nem tudom megcsinálni.” Most csak akkor lépek be, amikor úgy érzem, hogy szükséges, aztán kijelentkezem és nem szánok időt arra, hogy másokat nézegessek.
Anna Chai: Vannak dolgok, amiket megbántál?
Selena: Nincsenek, nem. Úgy értem vannak dolgok, amikről azt kívánom, hogy bárcsak ne történtek volna meg velem. De anélkül nem tudnék szólni azokhoz az emberekhez, akik ugyanezen mennek keresztül. Átesni ezen a lupusz dolgon és a veseátültetésen, úgy, hogy közben meg kellett küzdenem a hírnévvel és a betegséggel, a depresszióval, a szorongással és más mentális problémákkal. Eléggé zavaros volt az egész. Mikor kijött a Lose You To Love Me, leültem és volt egy pillanat, amikor azt mondtam, hogy “Ó, ez egy hatalmas része annak, hogy miért éltem túl ezt az egészet. Emiatt.” Kiadhattam egy olyan dalt, ami remélhetőleg segít az embereknek a gyógyulásban, vagy tudatja velük, hogy nincsenek egyedül. Én magam is ekkor kezdtem elengedni a dolgokat és amikor ez megtörtént, valami egyszerűen csak eltűnt belőlem. Ezért vagyok annyira hálás az életem egyes szakaszaiért. Nem azt mondom, hogy ezentúl konnyű lesz, de sokkal erősebb és motiváltabb vagyok és nagyobb hanggal rendelkezem ahhoz, hogy kiálljak azért, amit megérdemlek.
Nicolas Ghesquière: Selena, olyan egyedi a divatértéked és már egészen fiatalon stílusikonná váltál. Mesélnél picit arról az útról, amit bejártál ezért?
Selena: Azt kell, hogy mondanom, hogy csak sodródtam az árral! (nevet)
Tainy: Mi a kedvenc spanyol dalod?
Selena: Shakirától az Obtener un Si. Egy 2005-ös albumáról van.
Vaquera: Mi az első CD, amit vettél?
Selena: Britney Spears-től a Baby One More Time. (nevet) Megszállottja voltam! Az ő koncertjén voltam először és a szobám is vele volt tele. Még a lámpám kapcsolóján is valami Britney-s volt. Pár éve találkozhattam vele és megint egy kislánynak éreztem magam.
@videosofgomez: Mit hozol magaddal a 2010-es évekből?
Selena: Az évtizedből? Csak hátrahagyom a lányt, aki nagyon félénk volt, gyenge, bántalmazott és csendes. Az leszek, aki lennem kell, hátrahagyom azt a lányt. Megölelem őt. Az vagyok, aki vagyok.
Brianna Capozzi: Most, hogy ennyire belemerülünk a telefonjainkba és a követőinkbe, te hogy véded meg magad attól, hogy megfeledkezz arról, ami igazán fontos?
Selena: Nos, én nem olvasok semmit, egy árva dolgoz se. Ez eléggé nehéz volt, mert régen mindent olyan sokáig olvastam. De most már nem teszem ezt, komolyan. Tudod, amikor megtudtam, hogy a Rare pozitív visszajelzéseket kap, jól esett, de nem figyelhetek erre, mert abban a pillanatban elkezdek bizonytalan lenni és üresnek érezni magam. Néha jobb, ha nem tudsz a dolgokról.
@amazingsgomez: Mi a kedvenc dalod az albumról?
Selena: A Vulnerable. Nem tudom kitől hallottam ezt, de azt mondta, hogy ez a lelke az albumnak, ezt pedig bóknak vette. Ez elég önmagától értetődő, de azt mondom el benne, hogy készen állok arra, hogy többet nyújtsak magamnak, szóval készen álltok arra, hogy elviseljétek, hogy milyen vagyok és mire van nőként szükségem? Mert ennél kevesebbet nem fogok elfogadni.
Simon Porte Jacquemus: Mi a kedvenc francia dalod?
Selena: Angele-től a Balance Ton Quoi. És azt kell, hogy mondanom, hogy a La Vie en Rose, mert olyan gyönyörű.
Brianna Capozzi: Ki nevettet meg annyira, hogy már fáj tőle a hasad?
Selena: Ó, Istenem… Amy Schumer! És az egyik legjobb barátnőm Liz. Haláli!
Vaquera: Melyik a kedvenc kutyafajtád?
Selena: Minden kutyát szeretek! Most egy maltipoo-m van, szóval most elfogult leszek és azt mondom, hogy az a kedvencem.
Jose Antonio Vargas: Mint illegális bevándorlóként, aki minden nap megszólítja az embereket, azt szeretném tudni, hogy melyek azok a történetek a Living Undocumentedből, amelyekről a legtöbbet beszélt a közönség?
Selena: Nos, azért volt szó a sorozatban nyolc családról, mert ők hajlandóak voltak veszélybe sodorni magukat azzal, hogy ezt megcsinálták, mert hittek az üzenetben. Azt hiszem, hogy a legjobb történeteket azoktól az emberektől hallottam, akik talán nem értették meg teljesen, hogy mi történik – olyanoktól, akiket megérintett ez a dolog, akkor is, ha nem értettek egyet vele. Azok a családok, akik benne voltak a sorozatban, most már láthatják, hogy mit tettek az országért, ez pedig csodálatos. Az emberek odajönnek hozzám az utcán és azt kérdezik, hogy hogy voltam erre képes és tudok-e nekik segíteni, mert tudod, vannak forrásaim: két csodálatos ügyvéd, kedves nők, akik szociális munkások. Felhívni a figyelmüket azokra az emberekre nagyon sokat jelent.
Miért tekinthetők a sorozatbeli családok és a te családod teljesen amerikainak?
Selena: Mert hisznek az amerikai álomban. Nem akarnak fájdalmat okozni: nem hiába mondják, hogy ez a legjobb ország. És hallani azt, hogy örülnek annak, hogy az országban lehetnek, az csodálatos. Csak szeretnék, ha a családjuk és a gyerekeik egészséges és biztonságos életet élnének. Ezért nagyon sokat tesznek.
Brianna Capozzi: Kivel szeretnél egy liftben ragadni?
Selena: Diana hercegnővel. Akkora túlélő volt, mindent imádok, amit csinált. Van egy interjú, amit sosem felejtek el, azt mondta benne, hogy “Szeretnék az emberek szívének a királynője lenni.” Tudod, nem igazán érdekelték őt azok a szabályok, amiknek meg kellett volna felelnie.
Emily Segal: Imádom azokat a sztorikat róla, amikor pasinak öltözve ment meleg bárokba Londonba.
Selena: Igen, ugyan már! Ő annyira.. ú! Nem hiszem el. Bárcsak ott lettem volna.
Vaquera: Mi a kedvenc karaoke dalod?
Selena: Bármi Cardi B-től. Annyira szeretem őt, vicces és lenyűgöző. Egy karakter bőrébe bújhatok és élvezhetem azt, hogy nagyszerű rapper vagyok, pedig nem is.
@selenatorslatinas: Melyik dal az új albumról mutatja be leginkább a személyiségfejlődésed és az erődet?
Selena: Megint csak a Vulnerable-t mondanám. Vagy talán a Ring-et, amiben annyi pofátlanság van: általában nagyon félénk vagyok, de úgy gondolom, hogy az a dal bemutatja egy olyan oldalamat, amikor úgy vagyok vele, hogy “jól vagyok. én irányítok és mondhatok igent is és nemet is”, de közben a legjobbat várom. A legjobbat várom és azt is érdemlem.
Emily Segal: Nagyon meglepett, amikor azt mondtad tavaly a Beats Apple interjúdban, hogy a dalodat az engedélyed nélkül mutatták meg Kid Cudinak. Sokkolt.
Selena: Engem is sokkolt. Félek az elutasítástól és beszéltünk arról, hogy megmutassuk, de nem voltam elég magabiztos. Ez többé nem fog megtörténni, mert akkor egy nagyon-nagyon komoly beszélgetésre került sor. De vegülis jól jött össze, megtisztelő volt, egy álmom vált valóra.
Katherine Langford: Mit szeretnél csinálni tíz év múlva?
Selena: Több filantróp munkát, remélhetőleg, miközben próbálom fenntartani az egészséges egyensúlyt a dolgok között, amiket most is szeretek csinálni. Azt hiszem ez meglepetés is lesz. De remélem, hogy nagyon boldog leszek és jó dolgokat fogok csinálni a világért.
Emily Segal: Teljes szívemből ezt kívánom neked.
Selena: Köszönöm! Ez volt az egyik legjobb interjú, azt hiszem azért, mert nem kérdezted meg, hogy mi a kedvenc színem. (nevet)