Selena Gomez-el beszélgetünk a munkáról. Szereti a pilateszeket, de nem tud kifejezetten részleteket elárulni róla, hogy hol vesz órákat. Hosszú ideig ő volt az Instagramon a legtöbb követővel rendelkező híresség, ám ezt a posztot Cristiano Ronaldo elorozta tőle, de még így is mind a ketten közel vannak a 150 milliós követő táborhoz – tehát érthető, hogy bizonyos dolgokat titokban akar tartani. Ronaldoval ellentétben Gomez eléggé keveset használja a közösségi médiás felületeit, szeptember óta pedig szünetre is vonult.

A megszokott dolgokon kívül másról is beszéltünk, csak hogy elkerüljük az unalmas jelzőt – pilatesz, tánc, úszás, kerékpározás vagy a séta.

“Szeretek olyan dolgokat csinálni, amik nem annyira merevek” – mondja. Ugyan ez a rugalmasság érvényes az éppen viselt öltözékére. “Az edzéshez szeretek kényelmesen felöltözni, hiszen az a cél,hogy jól érezzem magam. Szóval ha éppen egy bő ingben látsz, ne lepődj meg. Ha elegáns akarok maradni, cicanadrágot húzok, és megyek a pilateszre”.

Most, hogy a PUMA kiadta az új kollekcióját, ami a “Strong Girl” nevet kapta, Selena-t faggattuk, aki bevallotta, hogy egyszerű darabokat tervezett.

“Néha nagyon bizonytalan vagyok, és ez elég furcsa időközönként tör rám, de általában azt akarom,hogy az emberek kényelmes dolgokat viseljenek – mondja. Az asszisztensem minden edzést kipróbál. De egyikkel sem foglalkozik komolyabban. Ez csak az életmódjává vált, és szereti. Szereti, ahogy érzi magát, és szereti viselni a kényelmes dolgokat is, és éppen ezt akarom, hogy az emberek is így érezzenek. Ez nagyon megihletett.”

Az ELLE egy ideig Los Angelesben volt Selena Gomez társaságában, az SG x PUMA kampány fotózása előtt, amiben a legjobb barátaival szerepelhet. 

Néhány ruhadarab belső részében titkos üzenetek is találhatóak, mint például a “Strong inside out” (Erős belül és kívül). Hogyan jöttek ezek az üzenetek és mit jelentenek számodra?

Szeretem ösztönözni a nőket. Szeretem használni ezeket a kommunikációs eszközöket, és még találkozhatsz szórakoztató filmekkel és zenékkel is. Nem lennék sehol ezek az emberek nélkül, akik támogattak, és tudom, hogy ez klisének hangzik, de ez így igaz. Úgy gondolom, hogy mindig is jó példát akartam mutatni. Nem azért, mert nem fogok semmit elrontani – kib***szottul mindig elrontok mindent. Sokkal egyszerűbb, hogy őszinte leszek velük. Megmondom: megpróbálom a legjobbat nyújtani, ez az, amit te is megtehetsz, próbáld kihozni magadból a legjobbat, ami nagyon nehéz. És nem vagy egyedül.

Azt hiszem fontos a lányok számára, hogy ismerjék az erőt mindenben, a személyiségüket és a lelküket is, minden magukban rejlik. És manapság minden egyszerűbbnek tűnik, a közösségi médiától egészen az iskoláig vagy a párkapcsolatokig. Ami fontos – szeretném emlékeztetni a lányokat arra, hogy ők tökéletesen erősek úgy, ahogy vannak.

Azt hiszem a fitnesz részéről van egyfajta nyomás. Gyakorolhatsz és odafigyelhetsz a testedre anélkül is, hogy próbálnál egy kinézetet elérni vagy akár megváltoztathatnád a tested. 

Pontosan. Mármint úgy értem, hogy a barátaimnak különböző testalkataik vannak. Ez gyönyörű. Nincs egy olyan barátom sem, akinek azonosak a méreteik vagy bármijük. Jobban megértem a női test rejtelmeit a barátaim által, mert ők azt viselik, ami illik hozzájuk.

Az új kollekcióban van jó pár szórakoztató darab, mint például a szoknya vagy a kezeslábas. Hol viselnél kezeslábast?

Az egész kollekciót úgy terveztem, hogy bárki bármikor viselhesse azt, amit akar. Mindaddig, amíg jól érezzük magunkat, azt viselsz, amit csak akarsz. Azt akartam, hogy azt érezzék, több lehetőség is van. Lehet, hogy a kezeslábas nem éppen jó viselet a futáshoz, de például egy sétához tökéletes. Én abszolút képes lennék felvenni akár egy étterembe is, mert annyira édes. És a cipő, a fehér cipő, totálisan szeretem viselni, mert kényelmes és könnyű. Minden a komfortról szól.

Ami pedig a többi edzést illeti, bármit felvehetsz, amit csak akarsz. Szóval ha pólót akarsz viselni vagy éppen egy kapucnis pulcsit… Szerettem volna, ha azt éreznék, hogy választhatnak, hogy mit vesznek fel, saját maguk tervezik meg az edzős szettjüket. Ezért minden darabom több rétegűnek tűnhet, de ők dönthetnek. Jó mókának tűnik.

Te tervezted ezt a kollekciót, illetve korábban a Coach-nak is terveztél. Nem érzed azt, mintha ez a te saját sorozatod lenne?

Óh, nem tudok ilyenről. Nagyon jó érzés, ha olyan emberekkel dolgozhatsz együtt, akik ennyire megértik amit csinálsz. Boldog vagyok, mint ahogy most is. Nem hiszem, hogy lesz több cuccom is valaha még. Nagyon boldog vagyok azért, ahol most tartok. Ha ilyen sokáig jól érzed magad, akkor ennek tükröződnie kell a viseleteden is.

A személyes stílusodat ismerve, van olyan barátod vagy mozicsillag, aki stílus inspirációt nyújt?

Azt hiszem szörnyű vagyok, de mindig nézem az Almost Famous-t és úgy akarok öltözni, ahogy Kate Hudson egy hétig, vagy ha éppen Marilyn-t látom, akkor az ’50-es évek ruháit akarom egy darabig.Azt hiszem ezért is lettem színésznő, mert olyan … különböző személyiségű vagyok (nevet). De ez csak poén. Szeretek öltözködni. Szeretek a művészetből, zenéből és a filmekből inspirációt meríteni. Nem igazán korlátozom magam. Olyan dolgokat akarok tenni, amiktől jól érzem magam.

Van egy aktuális kedvenc utcai viseleted?

Ruhákat veszek (egész ruhákat). Ismered azokat a virágmintás ruhákat? Megőrülök értük, rengeteg van belőle. Ez a kedvenc utcai viseletem. Akárhova megyek, csak felfogom a hajam, felveszek egy kis ruhát és egy tornacipőt.

Mit viselsz, amikor extra erőre van szükséged? Amikor azt mondod: most ezt fel fogom venni, és erősnek érzem tőle magam!

Garbó. Minden alkalommal, amikor garbót viselek egy magasított nadrággal, azt érzem, hogy uralom az egészet. Nőnek érzem magam. Vicces, hogy csak felveszel valamit, és ezt érzed tőle, de ez az egyetlen dolog, amit tényleg érzek miatta.

Mi a helyzet a cipővel? Lapos vagy magassarkú?

Ahogy idősödtem, a telitalpúakat szeretem, de természetesen a magassarkút választom. Meg kell szenvedni a kinézetért.

Már készen állunk a fotózásra. Fel szoktál készülni előre egy ilyen fotózásra, vagy csak úgy jön az egész?

Nem, az idő nagy részében nem igazán tudom, hogy mit tegyek egész nap. De nagyon élvezem, ha jön egy ilyen, így élem az életem. Úgy érzem, ha tudnám, hogy mit tegyek a nap minden egyes másodpercében, csak felbosszantana. Ma már tudom, hogy mire számíthatok, és már nagyon izgatott vagyok miatta, és élvezni fogom, amit ma fogok csinálni, majd elmegyek. Nem készülök fel rá szükségszerűen… csak izgatott vagyok, mert ma valamit létre fogok hozni, amire készen állok.

Vannak rejtett üzenetek a ruhákban, tudnál ezekről valamit említeni? Van még bármi egyéb titok a kollekcióban?

Azt hiszem, mindig csinálok ilyen meglepő dolgokat, amiknél én vagyok a tervező – hozzáadom a kis titkos elememet. De az üzenet teljes lényege az, hogy ha az elmédet és a testedet erősnek érzed, és érzed, hogy tudsz foglalkozni más dolgokkal is, ez a legjobb érzés. Csak azt akarom, hogy az emberek érezzék ezt.

Király ezt látni, mert ez inspirálja az embereket, ha valaki erről beszél.

Egyértelműen. Óh, ne kezd ki velem. Nagyon védekező típus vagyok.

(C) Saját fordítás!